sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

Costel Alexe, vizat într-un nou dosar la DNA

Must read

spot_img

Noi probleme pentru liberalul Costel Alexe, fost ministru al Mediului, actual președinte al Consiliului Județean Iași. Potrivit G4Media, DNA anchetează folosirea ilegală de utilaje de la Apele Române Iași la un domeniu imobiliar deținut de familia acestuia.

 Faptele au avut loc anul trecut, pe vremea când acesta era ministru al Mediului.

În dosarul la care faceți referire, aflat pe rolul Serviciului teritorial Iași, se efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) iar, în acest moment, alte date nu pot fi comunicate public deoarece informațiilor le sunt incidente art. 12 alin.1 lit. e) și f) din Legea 544/2001”, a transmis, luni, DNA pentru sursa citată.

Perchezițiile au loc la o societate care aparține familiei actualului lui Alexe, în spațiile aflate la dispoziție fiind înregistrate mai multe firme ale fraților PNL-istului.

G4Media notează că în calitate de ministru al Mediului, prin intermediul Administrației Naționale Apele Române, Alexe avea în subordine Ape Prut-Bârlad, instituție condusă de cumătrul său Petru Avram, personaj implicat în angajarea prin detașare a unei persoane care nu avea pregătirea necesară pentru postul pe care îl ocupa.  De altfel, angajările de la Iași au ajuns în atenția DNA.

Alexe a declarat, pentru pentru sursa citată, că nu a fost informat despre acest dosar, dar că este interesat să coopereze cu organele de anchetă ”pentru a clarifica această situație în spațiul public”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro