duminică 14 iulie 2024

Vaccinarea cu J&J, oprită în SUA. Reacția autorităților

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După problemele apărute la AstraZeneca, americanii suspendă temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat produsul au făcut tromboze. De asemenea, SUA recomandă și europenilor să suspende imunizarea cu acest ser.

Primele doze de Johnson & Johnson ajung în țara noastră miercuri. Autoritățile spun că vor așteapta indicațiile privind siguranța vaccinului de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Am văzut această recomandare în cursul zilei de astăzi. Așteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenția Europeană a Medicamentului și cu siguranță, dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin putem face acest lucru. Avem capacitatea de stocare. Nu ne forțează nimeni să începem, atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranță.

Cred că săptămâna aceasta, din moment ce FDA reccomandă acest lucru, sigur EMA va face o precizare. Mai ales că în Europa nu s-a folosit până acum aceste vaccinuri, tocmai de aceea este importantă experiența acumulată în SUA, unde sunt aproape 7 milioane de doze, deja utilizate.

Frecvența acestor cazuri de evenimente trombotice pare să fie de unul la un milion, deci vorbim oricum de frecvență extrem de rară. Atâta timp cât a fost această recomandare cu siguranță și EMA va face precizări suplimentare”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță.

El spune că, atunci când se va primi acordul EMA, serul de la Johnson&Johnson va fi utilizat pentru vaccinarea deținuților.

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. (…)Se va distribui vaccin de la compania Johnson&Johnson, tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanţul de frig şi celelalte condiţii necesare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro