Covid-19. Orban ‘amenință’ cu noi restricții

Covid-19. Orban ‘amenință’ cu noi restricții

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze împotriva Covid-19. Potrivit acestuia, creșterea de noi cazuri ar putea duce la noi restricții.

„Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că autorităţile au în vedere o „relaxare graduală”.

„Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi şi protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”, a mai afirmat Orban.

Conferință de presă susținută de Premierul României, Ludovic Orban împreună cu Ministrul Mediului, Costel Alexe

Conferință de presă susținută de Premierul României, Ludovic Orban împreună cu Ministrul Mediului, Costel Alexe, la evenimentul de lansare a proiectului ”Produs în Arie Naturală Protejată”, cu ocazia Zilei Mediului.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 5 iunie 2020

Comentează pe FACEBOOK