luni 25 septembrie 2023

COVID-19. Spitalul din Suceava, militarizat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Conducerea Spitalului Județean Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari, care s-au deplasat joi la Suceava, în contextul în care în zonă este un adevărat focar de coronavirus.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a anunțat că unitatea medicală va fi militarizată.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de guvern de joi, că conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi asigurată de o echipă de medici militari experimentați care s-au deplasat acolo. El a mai spus că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care se află la Suceava, să facă o evaluare atât a situației spitalului, cât și a Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, medicul militar col. Daniel Ionuț Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava. El îl înlocuiește pe Florin Filip, care și-a dat demisia miercuri seara din conducerea unității medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcției.

Derioiu a mers la Suceava cu o echipă de specialiști din Ministerul Apărării, pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.

COVID-19. Suceava este ‘Lombardia României’

Cea mai gravă situație de la noi din țară se află la Suceava. Aici, peste 200 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, iar peste 30 de pacienți au decedat, fiind confirmați cu COVID-19.

De altfel, la Suceava sunt peste 700 de pacienți din cei 2,738 confirmați până în prezent în România cu coronavirus.

Vezi AICI situația pe județe

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro