miercuri 28 februarie 2024

Orban anunță repatrierea românilor aflaţi în Spania

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, repartierea altor români din Spania, pe fondul crizei create de pandemia de coronavirus.

Orban i-a cerut ministrului de externe, Bogdan Aurescu, să înceapă, pe baza unei „selecții riguroase”, demersurile pentru susținerea întoarcerii conaționalilor aflați în Spania, în urma mai multor solicitări din partea acestora.

„Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, unele întrerupte – pe perioadă determinată – unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară. (…) Trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară. (…) Repet, aveţi mare grijă, că ştiţi ce am păţit cu avionul de la Barcelona, parcă. Deci aici e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară”, a declarat Ludovic Orban, joi, în şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.

Spania, a șasea zi cu peste 800 de morți din cauza COVID-19

Spania este a doua țară cea mai afectată țară din UE de coronavirus. În ultimele 24 de ore, autoritățile spaniole au înregistrat 950 de morți, cea mai mare rată de decese înregistrată într-o zi, după izbucnirea pandemiei coronavirusului.

Astfel, bilanțul total al persoanelor decedate infectate cu COVID-19 atinge 10.003 în Spania. De asemenea, autoritățile spaniole anunță că numărul infecțiilor cu noul coronavirus a crescut comparativ cu ziua precedentă cu 6.120 de cazuri, iar bilanțul total a ajuns la 110.238.

Peste 200.000 de români din Diaspora s-au întors acasă de la începutul pandemiei de coronavirus

Amintim că până acum s-au întors în țară aproximativ 200.000 de români, iar ministrul Sănătății spune că în vacanța de Paște vor mai veni alți 200.000.

România a trecut la scenariul 4. La nivel de țară, joi, Grupul de Comunicare Strategică a declarat că 2.738 de cetățeni au fost infectați cu acest virus, iar 94 de persoane au murit. Dintre cei detectați cu noul coronavirus, peste 700 sunt din județul Suceava, ceea ce a dus la carantina din municipiul Suceava și a altor opt localități învecinate.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro