COVID-19. Vela: Au existat abuzuri din partea Poliției

COVID-19. Vela: Au existat abuzuri din partea Poliției

Ministrul de Interne, Marcel Vela, admite că s-au dat amenzi abuziv în perioada stării de urgență. Vela argumentează prin faptul că „sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție”.

Totodată, ministrul de Interne spune că abuzurile sunt anchetate.

„Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național”, a declarat Marcel Vela, la RFI.

Ministrul PNL a dat și câteva exemple: Un fotoreporter de la Agerpres amendat la Timișoara sau la Oțelu Roșu, o vânzătoare care era la serviciu, dar căreia i s-a imputat în procesul verbal faptul că nu avea adeverință de la serviciu.

„Și polițistul local respectiv a greșit sau eu știu ce s-a întâmplat acolo. În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine. Adică la Polițiile Locale am trimis sesizări la primari, la Poliția Națională, Jandarmerie, Poliția de Frontieră au fost făcute controale de către inspectoratele județene și de către Corpul de Control al ministrului, respectiv cei care sunt la dispoziția inspectorului general al Poliției Române, pentru că și dânsul are o echipă de control acolo”, a spus Vela.

În acest context, Ministrul de Interne le-a recomandat celor care se consideră nedreptățiți să facă o sesizare.

Comentează pe FACEBOOK