sâmbătă 13 aprilie 2024

Criză financiară. Cîțu forțează mâna băncilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni, în contextul instituirii stării de urgență din cauza coronavirusului, că sistemul bancar trebuie să prezinte un pachet important privind situaţia ratelor bancare, deoarece băncile ştiu că fluctuaţia plăţilor creditorilor va fi mai lungă de 2-3 luni.

„Discuţiile (Guvernului cu băncile pe tema suspendării ratelor, n.r.) sunt, aici este decizia sistemului bancar şi vor găsi cea mai bună soluţie, eu cred că trebuie să ne gândim, şi este bine ceea ce face sistemul bancar, el se gândeşte că nu e doar o fluctuaţie de 2-3 luni, s-ar putea să fie mai lungă, şi atunci cred că ei trebuie să vină cu un pachet important, să îi lăsăm să facă pachetul să fie cât mai bun şi să fie aplicabil. Vom vedea cu ce vor apărea, dar cred că vor apărea cu ceva în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîţu la Digi24.

Unele bănci au anunţat deja, începând de luni, măsuri speciale.

Clienţii persoane fizice de la Banca Românească pot beneficia de suspendarea temporară, de până la două luni, a plăţii ratelor datorate. De asemenea, Banca Transilvania a anunţat că prelungeşte perioada de graţie pentru cardurile de credit, iar primele obligaţii de plată pentru clienţi vor fi doar în luna mai.

-Raiffeisen Bank a anunţat că, în cazul în care există cazuri de carantină, autoizolare sau alte situaţii speciale, iar clientul consideră că va avea probleme cu plata la timp a ratelor la credite, să anunțe la 0800800555 . În plus, creditele standard acordate de Raiffeisen Bank au, prin contract, opţiunea „vacanţă în trei rate”, de care clienţii pot beneficia în această situaţie.

-BRD – Groupe Societe Generale a luat decizia de a oferi gratuit, timp de trei luni, serviciile de Internet şi Mobile Banking, pentru ca oamenii să plătească totul online. Totodată, banca elimină toate costurile aferente tranzacţiilor realizate prin aceste instrumente, până pe 16 iunie, în mod necondiţionat de folosirea sau achiziţia unor pachete de produse.

-CEC Bank a anunţat, luni, că amână pentru 30 de zile plata ratelor la creditele acordate persoanelor fizice, pe fondul crizei epidemiologice COVID-19.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro