duminică 14 iulie 2024

Croitoreasa plătită cu 23 de lei câștigă procesul cu angajatorul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Angelica Manole, o fostă angajată a unei croitorii din Vălenii de Munte a postat pe Facebook fluturașul de salariu, cu ”lichidarea” de 23 de lei. După această postare, angajatorul a decis să o concedieze. Aceasta a câștigat procesul intentat fostului angajator.

Observatorul de Prahova relatează că Tribunalul Prahova a decis că Angelica Manole a fost concediată abuziv și trebuie să primească salariul aferent perioadei în care s-a luptat în justiție pentru drepturile sale.

În aprilie 2020, femeia a arătat pe Facebook că a primit doar 23 de lei pentru că „nu a făcut norma”. După ce conducerea fabricii de confecții a făcut presiuni pentru retragerea acuzațiilor, ulterior femeia a fost concediată.

„De luni până vineri și o dată la două sâmbete, cu program redus, e drept, din cauza pandemiei. Însă noi ne-am făcut treaba. Toate aveam copii de crescut acasă, familii. Și-au bătut joc de mine, de noi. Eu am avut curajul să fac publică treaba asta și m-au dat afară. Dar cum puteam trăi o lună cu 23 de lei? Ulterior, am primit prin curier o invitație în vederea unei reangajări ca muncitor necalificat.

Evident, am refuzat, doar nu era să mă întorc și să fiu iarăși batjocura lor. Un avocat s-a oferit să mă ajute gratuit să dau fabrica în judecată. Mult timp m-am chinuit, cu doi copii, fiindcă am fost dată afară abuziv. Am fost ajutată de români care au donat bani pentru ca eu să îmi pot întreține familia”, a declarat Angelica Manole pentru sursa citată.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro