CSAT. Iohannis anunță Strategia Națională de Apărare

CSAT. Iohannis anunță Strategia Națională de Apărare

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că punctul principal al ordinii de zi a şedinţei CSAT l-a constituit analiza noii Strategii Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024.

„Strategia a fost elaborată în contextul unei pandemii care a afectat toate statele lumii şi care a declanşat o criză economică profundă. În aceste condiţii speciale, relaţiile de putere dintre actorii globali sunt perturbate, fapt care sporeşte volatilitatea şi impredictibilitatea şi aşa deja accentuate ale mediului de securitate internaţional. România a trebuit să facă faţă într-un timp scurt acestei pandemii, iar perspectiva unei evoluţii ciclice a virusului obligă statul român să continue măsurile pentru a creşte capacitatea de gestionare a unei asemenea crize pe multiple planuri: medical, al ordinii publice, din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi, mai ales, în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice”, a precizat şeful statului.

„Politicile publice din domeniul securităţii naţionale vor fi concepute şi implementate având ca beneficiar final cetăţeanul. Pentru că fiecare român trebuie să simtă că trăieşte într-un mediu sigur şi să aibă încredere că instituţiile îl apără şi protejează”, a susţinut Iohannis.

Acesta a mai declarat, referindu-se la evoluţia epidemiei de coronavirus, că România se menţine încă „pe un platou”. Iohannis crede că această etapă va fi depăşită cu bine dacă oamenii vor continua să fie „vigilenţi şi responsabili”.

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 27 mai 2020

Comentează pe FACEBOOK