Culmea aerului condiționat, la Gara de Nord

Situația ridicolă în Gara de Nord, unde călătorii au fost nevoiți să îndure condiții greu de suportat în zilele caniculare.

Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, aparatele de aer condiționat din holul caselor de bilete au fost fost montate cu partea exterioară, la interior.

Cu ‘ajutorul’ lui ‘Dorel’, călătorii au fost nevoiți să facă saună împotriva voinței lor.

Aparatele de aer condiționat tip „split” dispun de o unitate interioară, care funcționează ca schimbător de căldură și ventilator, vara suflând rece și iarna cald, și de o unitate exterioară, în care funcționează compresorul cu freon, pentru aer rece, sau pompa de căldură pentru aer cald, potrivit NewsWeek.

Angajații firmei care au montat aparatele de aer condiționat de la case de bilete din Gara de Nord, însă, nu s-au complicat și au montat ambele unități în aceeași incintă, în interior. 

După ce montajul inedit s-a viralizat pe rețelele sociale, Sucursala Regională CF București a reacționat.

Menționăm faptul că, personalul Garii de Nord a demontat aparatele de aer condiționat, acestea urmând să fie repoziționate corect, din punct de vedere tehnic si funcțional, de firma responsabilă, fără costuri suplimentare.

Aparatele de aer condiționat au fost achiziționate weekendul trecut, din surse proprii ale SRCF București, în vederea asigurării unor condiții optime pentru călătorii care optează pentru achiziția biletelor de călătorie direct de la casele de bilete.

Regretăm această situație și le adresăm scuzele necesare călătorilor, asigurându-i că încercăm să remediem această problemă  în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul de presă al Sucursalei Regionalae CF București.

Comentează pe FACEBOOK