miercuri 28 februarie 2024

‘Cum a scos PSD România din noroaie’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vicepremierul Raluca Turcan anunță, marți, că Guvernul PNL nu va deconta facurile proiectelor finanțate prin PNDL care, în urma controalelor desfășurate în perioada 6-18 ianuarie, au fost găsite cu nereguli grave.

Turcan dezvăluie că, doar în luna ianuarie, au fost descoperite ’proiecte pe hartie’ de 53 de milioane de lei.

„PSD s-a lăudat că “a scos România din noroaie” cu PNDL dar, în realitate, a risipit bani publici prin acest program!

La o primă verificare a proiectelor finanțate prin PNDL1 și PNDL2, guvernul PNL a găsit nereguli grave, așa că va sista plata a 53 milioane de lei. Multe proiecte fie au fost făcute doar pe hârtie, fie au fost făcute în bătaie de joc, de mântuială, fie constructorii nu au respectat termenele.

Să fie foarte clar: guvernul Orban NU va opri PNDL, dar nici nu va deconta facturi pe ochi frumoși! Vor fi decontate doar facturile care au în spate proiecte concrete în folosul românilor. Cei care pretind decontări pentru lucrări de mântuială vor răspunde pentru fiecare leu cheltuit”, scrie Turcan pe Facebook.

Și ministrul Dezvoltării, Publice, Ion Ștefan, anunțase neregulile. El a declarat în ședința de Guvern de luni că au fost verificate 139 de UAT-uri, iar dintre acestea au fost găsite 19 situații în care decontările cerute erau incorecte, suma totală fiind de peste 10 milioane de lei.

“Pentru PNDL 2 am avut în control 1283 de solicitări, iar dintre acestea au fost găsite în neregulă lucrări în valoare de 53 de milioane de lei.

În cursul acestei săptămâni vom începe plățile pentru lucrările conforme.”, a spus Ion Ștefan.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro