vineri 21 iunie 2024

Cum va arăta bugetul de stat pe anul viitor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Coaliţia de guvernare se va reuni, luni, pentru a discuta pe tema bugetului de stat de anul viitor, ca prioritate, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

El a subliniat că pentru anul în curs cheltuielile în ceea ce priveşte Programul „Anghel Saligny” şi investiţiile din CNI vor fi acoperite.

„Astăzi avem o coaliţie, unde vom începe cu bugetul de stat, fiindcă este cea mai mare prioritate. Nu există să nu acoperim cheltuielile în ceea ce priveşte Programul „Anghel Saligny” şi investiţiile din CNI anul acesta. Am început cu cofinanţarea pe exerciţiul financiar trecut, ca să o vedem odată închisă. Provocarea mea, în primul şi în primul rând, este de a veni cu un buget în acest an, astfel încât dumneavoastră să vă puteţi construi din februarie noile proiecte. Nu va confisca nimeni niciun ban din conturile administraţiei locale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat, luni, la Summitul Autorităţilor Locale din România.

Cu acest prilej, premierul a subliniat că România nu are o problemă macroeconomică, ci una legată de deficit şi prioritizarea cheltuielilor.

„Nu are o problemă România cu banii. (…) România nu are o problemă macroeconomică. România are o problemă în ceea ce priveşte deficitul. Are o problemă în ceea ce priveşte prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul! S-a cheltuit prea mult în toate direcţiile, încercând să acoperim absolut totul şi am uitat un lucru esenţial: până pe 31 decembrie închidem un exerciţiu financiar, 2016 – 2020. Asta este prioritatea administraţiei centrale şi locale şi asta este prioritatea României”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro