Decretul privind starea de urgenţă, votat joi

Decretul privind starea de urgenţă, votat joi

UPDATE – Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca joi, la ora 12,00, să se dea votul în plenul reunit pe decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la starea de urgenţă.

Marcel Ciolacu, lider PSD și șef al Camerei DEputaților, a anunțăt, luni, că Parlamentul va vota cel târziu joi decretul privind starea de urgenţă.

“Am făcut deja probe. Biroul permanent reunit se va ţine printr-o conferinţă video şi vom analiza textul cel târziu mâine, iar miercuri sau joi vom avea votul. Vom face o procedură: eu cu domnul Titus Corlăţean şi cu secretarii de şedinţă ne vom deplasa la sediul Camerei Deputaţilor, unde vom deschide şedinţa, iar votul se va face printr-un sistem al Camerei Deputaţilor de către fiecare parlamentar”, a precizat Marcel Ciolacu, la România Tv.

Procedura votului va fi reglementată în cadrul Biroului permanent reunit, iar senatorii și deputații vor vota de acasă, printr-un sistem special.

“Cu certitudine, votul va avea loc şi vom respecta Constituţia şi legile ţării”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că decretul poate fi completat de parlamentari, iar dacă va fi respins, se va întoarce la Cotroceni.

El a precizat că vrea să vadă măsurile propuse de Iohannis și l-a criticat pe premierul Ludovic Orban pentru luarea deciziei de decretare a stării de urgență abia acum.

“Nu cred că vor fi nişte măsuri. Ce va cuprinde starea de urgenţă clar va fi o limitare a unor drepturi civile, dar, dacă Ministerul de interne le va lua conştient şi responsabil, nu cred că sunt probleme. Nu suntem primul stat care decretează stare de urgenţă, nici în Europa, nici în lume”, a mai spus Marcel Ciolacu.

“Mă aşteptam ca premierul să vină cu nişte măsuri, să fie şedinţă de guvern. Tărăgănăm mult prea mult şi intervenim prea târziu atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul de afaceri, este o întârziere, din punctul meu de vedere, nepermisă.(…) Vom aştepta. Cu adevărat lucrurile acestea trebuie luate mai rapid şi cu mai multă hotărâre”, a mai susţinut PSD-istul..

Comentează pe FACEBOOK