joi 28 septembrie 2023

Deplasările de lux ale politicienilor români pe banii statului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În ciuda faptului că politicienii anunță vremuri de austeritate, aceștia nu au făcut deloc economie și nu s-au limitat la călătorii în Bruxelles sau Strasbourg, ci au optat și pentru destinații exotice, cu costuri de lux.  Cea mai scumpă deplasare externă, de exemplu, a depăşit 50.000 de lei.

Potrivit datelor furnizate de Camera Deputaților și de Senat, cea mai îndepărtată destinație a fost Chile, unde Carmen Holban, Rodica Paraschiv și Viorica Sandu au petrecut cinci zile într-o vizită la nivelul Comisiei pentru Egalitatea de șanse pentru femei și bărbați. Costurile deplasării au fost de aproape 29.000 de lei pentru fiecare, scrie antena3.ro.

Senatorul PSD Florian Bodog a efectuat o deplasare oficială și mai costisitoare în Japonia, unde a petrecut cinci zile. Vizita în Japonia a ajuns la aproape 33.000 de lei, participând la Conferinţa mondială a parlamentarilor pentru Populaţie şi Dezvoltare de la Tokyo.

Alţi şase senatori și deputați au mers, în luna martie, în Bahrain, în Asia, pentru cea de-a 146-a Adunare a Uniunii Interparlamentare.

Este vorba despre senatorii Daniel Zamfir , Marcel Vela , Sorin Mateescu și Silvia Dinică, dar și deputații Zakarias Zoltan și Ioan Cupșa. Pentru fiecare în parte, costul de deplasare a depăşit 24.000 de lei.

Tot în Orientul Mijlociu, dar în Emiratele Arabe Unite, au ajuns și senatorul Antal Istvan Lorant, senatorul Eugen Țapu-Nazare și deputatul Bende Sandor.

Pentru patru zile, vizitele lor au costat în jur de 20.000 de lei fiecare, mai puţin în cazul lui Bende Sandor,  pentru care delegaţia a costat aproape 9.000 lei.

În final, cea mai scumpă deplasare a fost înregistrată la Camera Deputaților, anume o vizită în SUA a lui Nicu Fălcoi, la Comisia pentru apărare și securitate a Adunării Parlamentare a NATO. Pentru șapte zile de delegaţie, totalul costurilor a ajuns la peste 52.500 de lei.

De asemenea, au mai fost alte trei deplasări în SUA, mai exact a Ancăi Dragu, Ben Oni Ardelean și Titus Corlățean, care au însumat 125.000 de lei.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro