duminică 14 iulie 2024

Deputatul Marius Budăi Face Dezvăluiri Incendiare și Atacă Dur PNL-ul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, afirmă că blocarea impusă de liderii PNL pentru adoptarea noii Legi a pensiilor este inadmisibilă. Budăi le aduce aminte membrilor PNL că aceștia i-au cerut demisia în trecut când încerca să elimine plafonul de 9,4% din PIB pentru fondul de pensii.

”Ceea ce ați făcut acum două zile, dragi colegi liberali, prin punerea în pericol a Legii pensiilor, mi se pare impardonabil. Pur și simplu ați ales să luptați contra părinților și bunicilor noștri.

Mă gândeam că după doi ani de guvernare alături PSD ați ieșit din logica lui “nu se poate” și “nu am” și v-ați dat seama că dacă vrei și mai și depui efort se pot găsi soluții.

 

Oare nu sunteți de acord cu majorarea pensiilor și cu eliminarea acelui nedrept procent de 9,4%? Eu știu cel mai bine de ce vă adresez această întrebare, doar mi-ați cerut demisia când mă băteam, susținut de PSD, să eliminăm acest proiect, dar și când, în 2022, vă propuneam soluțiile PSD pentru majorarea pensiilor. Atunci v-am înțeles, erați după o guvernare strict de dreapta, PNL-USR, când în anul 2021 nu ați acordat nici măcar un leu majorare la pensii, dar acum chiar nu vă înțeleg.

Nu sunteți de acord cu principiul: pentru muncă egală, pensie egală?

Nu sunteți de acord cu echitatea și cu solidaritatea?

Nu sunteți de acord cu încurajarea muncii și cu faptul că ne dorim să acordăm punctaj suplimentar pentru fiecare an de vechime realizat peste stagiul de 25 de ani?

Nu sunteți de acord cu redefinirea gradelor de invaliditate, pentru a se da posibilitatea desfășurării unor activități profesionale și a permite cumulul pensiei de invaliditate cu veniturile din aceste activități? Nu sunteți de acord ca pentru orice grad de invaliditate, în funcție de natura afectării capacității de muncă și tipul raportului de muncă, capacitatea de muncă să poată fi considerată păstrată pentru anumite activități profesionale, la propunerea medicului expert?

Nu știu ce să zic?

Vom vedea în parlament la dezbaterea și aprobarea Legii!”, scrie Marius Budăi.

 
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro