Descinderi la City Insurance

Autoritatea de Supraveghere Financiară a depus o plângere în urma căreia a fost deschis un dosar penal. Deși susțin că nu este vorba de percheziţii, Procurorii de la Parchetul General ridică deja documente de la compania de asigurări City Insurance.

Într-un comunicat al Poliției Capitalei se confirmă descinderile la City Insurance și faptele care sunt vizate.
„Astăzi, 23 septembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare o ordonanță de ridicare de înscrisuri. Cercetările sunt efectuate de Secția de urmărire penală și criminalistică sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals și abuz în serviciu și vizează activitatea unei societăți de asigurare – reasigurare”.

Mai există și un alt dosar penal care se află în lucru la DIICOT. Acuzațiile sunt pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals.

Dosarul a fost deschis în urmă cu câteva luni când City Insurance a depus o sesizare care ar viza mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai companiei.

Pe 17 septembrie, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance. ASF  solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

În perioada 2014 – 2021, ASF a impus societăţii mai multe sancţiuni, respectiv amenzi în valoare totală de 18.736.666 lei. Tot ASF a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate aplicată societăţii de 16.500.000 de euro.

Comentează pe FACEBOOK