vineri 21 iunie 2024

Devine serios:”brățări” cu GPS pentru carantinații din București

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Autoritățile chiar au început să ia în serios povestea coronavirusului. Jurnalist.ro vă prezintă în exclusivitate un demers ce li se pregătește bucureștenilor suspecți de îmbolnăvire. Aceștia vor primi brățări și centuri ce le vor monitoriza semnele vitale, dar și locația exacta. Vorbim de instrumente aproape similare cu celebrele brățări purtate în Occident de arestații la domiciliu. Dispozitivele vor transmite în timp real informațiile într-un centru de comandă.

Singura instituție care deține așa ceva este Centrul de servicii socio-medicale Sector 1. La ora publicării acestei știri, ministrul Sănătății, Victor Costache, negociază cu primarul sectorului 1 transferul acestor dispozitive către celula de criză ce luptă cu răspândirea coronavirusului.

Ce înseamnă brățările

Dotarea centrului înseamnă circa 300 de centuri complexe (holter) și alte 800 de brățări cu GPS. Acestea vor fi distribuite persoanelor trimise în carantină, pentru a fi monitorizate 24 de h din 24. Vorbim aici de oameni care au intrat în contact direct cu virusul. A nu se confunda cu cei aflați în autoizolare la domiciliu, care sunt cei ce primesc doar recomandarea de a sta în casa!!
Cei trimiși în carantină sunt oameni despre care se știe sigur ca au intrat în contact cu virusul și prezintă un risc mult mai mare. În prezent, numărul acestor persoane în București se apropie de 900.
Revenind la dispozitivele „rechizitionate” de la sector 1, acestea citesc în timp real pulsul și temperatura subiecților. În plus pot transmite date legate de nivelul respirației și alți indicatori utili. Toate acele informații ajung într-un centru de comandă. Capaciteatea actuală de preluare a informației în centru este de până la 2000 de subiecți distincți. Din informațiile noastre, aceste aparate se fabrică în Bulgaria și singura instituție care le are în dotare la nivel național este primăria Sector 1. Din acest motiv se face acum negocierea cu primarul Dan Tudorache, pentru predarea întregii logistici.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro