sâmbătă 22 iunie 2024

Dezastru pentru PNL în ultimul sondaj Avangarde

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cel mai nou sondaj Avangarde arată o scădere drastică pentru PNL și președintele Klaus Iohannis,  în topul încrederii românilor.

Mai exact, șeful statului a scăzut la 14% în octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie, potrivit sondajului. DE asemenea, premierul demis Florin Cîțu e la o cotă de 7%. Topul e condus de Alexandru Rafila, cu 30%.

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24% dintre cei chestionați au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, respondenții ar vota cu PSD (40%), PNL (17%), AUR (14%), USR (13%), UDMR (5%).

Principalul vinovat pentru bilanțul pandemiei este văzut guvernul Cîțu (28%), urmat de președintele Klaus Iohannis (14%).

În ceea ce privește criza politică, Iohannis e văzut drept principalul vinovat de 18% dintre respondenți, urmat de PNL (14%), USR (11%) și Florin Cîțu (8%).

Întrebați cum cred că vor trăi peste un an, niciun român dintre cei chestionați nu a spus că o va duce mult mai bine.

Totodată, 82% din respondenți au spus că statul ar trebui să ofere un număr de teste Covid-19 gratuite cetățenilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro