sâmbătă 22 iunie 2024

Dezastrul ecologic de la parcul industrial Brazi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Situaţie extrem de gravă în Prahova. Inspectorii Gărzii de Mediu au surprins două camioane cu zeci de tone de deşeuri medicale periculoase care urmau a fi aruncate la groapa de gunoi a oraşului Ploieşti.

„Ieri am fost într-o vizită inopinată să vedem cum stau cu implementarea planului de măsuri pe care trebuie să-l ducă la îndeplinire până pe data de 15 februarie și să se conformeze cu reglementările în vigoare. Ieri, în doar câteva momente cât am stat acolo am sesizat cum se încărcau camioane și am solicitat comisarilor Gărzii de Mediu să monitorizeze zona. În 24 de ore au plecat de acolo 2 camioane cu deșeuri, suspecte a fi periculoase. Ieri, acestea au ajuns la depozitul ecologic de deșeuri municipale, tot din județul Prahova, care și ei au constatat că încărcătura camioanelor nu e conformă avizului de însoțire a transportului. Voiau să le depoziteze la groapă”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe, la Digi24.

Acesta a depus plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri medicale de la Brazi.

Anterior, localnicii au făcut și ei sute de plângeri oficiale în care au denunțat poluarea.

Eco Burn din Ploieşti este firma că operează incineratorul de la Brazi și îi aparţine lui Mihail Ştefănescu, zis Treflă din Ploieşti, partener de afaceri şi amic cu ministrul PSD pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, şi cu fugarul Sebastian Ghiţă, notează G4Media.

Compania Eco Burn din Ploieşti a încheiat în 2018 un contract acord-cadru de 4.464.000 de lei, adică aproape 1 milion de euro fără TVA, cu Spitalul judeţean Ploieşti pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale”. Firma are contracte cu mai multe spitale din Prahova și București.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro