sâmbătă 20 iulie 2024

Cîțu se ia la trântă cu Gabi Firea pe bani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

„Cheltuielile de personal de la PMB au crescut de la 518.7 mil. în 2016, la 1,5 mld. în 2019”. Aceasta este prima acuzație a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu la adresa primarului Capitalei. De aici au apărut   contre pe tema bugetului PMB. Ministrul susține ca Firea a folosit banii bucureștenilor în scop electoral.  Este vorba de celebrele companii ale PMB, unde au fost angajate mii de persoane, generându-se costuri imense de personal. Procentul acestora ar depăși peste 80 la sută din cheltuielile totale.

Ministrul Finanțelor mai transmite că în perioada 2017-2019, PMB a cheltuilt 845 de milioane de lei pe asistență socială, în contextul în care aceste cheltuieli sunt responasbilitatea primăriilor de sector. Un împrumut de 460 de milioane de lei ar fi fost bomboana pe coliva bugetară a Capitalei. Acest bani, luați pe următorii 20 de ani ar fi fost folosiți pentru plata subvenției la energie termică.

Replica primarului general a fost una fulger și a venit prin intermediul rețelelor de socializare. „Nu mai petreceți , mâncați , beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale! Da, mă autodenunț: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni – ceea ce dumnealui numeste în scop electoral.
Da, recunosc : am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe , lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină , sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități , femei însărcinate , nou nascuti, familii monoparentale, tratamente FIV – proiecte în premiera -, recuperarea parcurilor, a spatiilor verzi, plus subventiile la transport și energie termică etc”, susține Firea.
În continuare aceasta îl invită pe ministrul Finanțelor să spună de ce a tăiat de la 55 la 50 la sută cota alocată anul acesta pentru PMB, știind că banii nu vor fi suficienți. La final textul se încheie cu o amenințare : „Va urma! Va fi cutremur politic!”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro