luni 22 aprilie 2024

Puțini învață din greșeli. Studiu de caz: Neculai Onțanu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mirajul banului public le ia mințile politicienilor. Neculai Onțanu, fostul primar de la Sectorul 2 și-a anunțat astăzi candidatura. Va merge în spate cu un partid de buzunar, pe numele sau ADER, dar nu exclude și o alianță de stânga. Deci o fraiereală pentru alegători, în speranța că locuitorii din sector sunt nostalgici după epoca sa.

Pentru cine nu știe încă, deși e evident, actualul primar al sectorului, Mihai Mugurel Toader este pupilul lui Onțanu. Tot ce a făcut sau mai degrabă n-a făcut acesta în sectorul 2 a fost la indicațiile lui Onțanu. Inclusiv celebra taxă de habitat care i-a disperat pe locuitori este tot găselnița lui Onțanu și compania.
Manevra omului de paie de la sector 2 a fost inventată la puțin timp după ce Neculai Onțanu a fost săltat de DNA. Conștient că nu va mai ieși primar pe fondul acelor probleme penale, l-a inventat pe Toader. Iar acum, când problemele sale penale s-au rezolvat prin prescriere, Onțanu a prins din nou curaj și vrea primăria înapoi.
Probabil sunt și alții care îl împing de la spate pe acesta să recâștige cașcavalul bugetar local. Primul care îmi vine în minte este controversatul Gabriel Oprea, omul cu sufrageria. Cei doi generali făcuți la apelul bocancilor au reprezentat un tandem extrem de eficient de sifonare a banului public, vreme de mulți ani. Așa că e normal să vrea revenirea în forță. Rămâne de văzut dacă și votanții din sector 2 vor fi de acord.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro