luni 17 iunie 2024

“Dobândă la dobândă“. Scandal la amânarea ratelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Legea care prevede posibilitatea amânării ratelor din cauza epidemiei de Covid-19 crează primul scandal. O bancă este acuzată că păgubeşte clienţii încasând necuvenit „dobândă la dobândă“. Este vorba despre OTP Bank, care afirmă că afirmă că anumite prevederi din legislaţie creează dificultăţi de interpretare.

În acest context, Asociaţia pentru consumatori Credere solicită Ministerului Finanţelor Publice demararea unui control tematic la băncile comerciale.

„Suntem mâhniţi să constatăm faptul că, într-un moment extrem de delicat pentru întreaga societate, anumite instituţii de credit încearcă să profite de pe urma consumatorilor şi contribuie prin acest comportament neetic la rostogolirea neîncrederii în industria bancară din România. (…) Chiar dacă majoritatea băncilor par a respecta prevederile legale în vigoare, OTP Bank a reîncadrat creditele de nevoi personale garantate cu ipotecă în categoria creditelor de consum, fapt care presupune aplicarea formulei «dobândă la dobândă» şi sporirea ilicită a sumelor pe care banca le va încasa de la împrumutat, în paguba acestuia”, se menţionează în comunicatul asociaţiei, potrivit Adevarul.

OTP Bank spune că a făcut toate demersurile necesare pentru o implementare cât mai riguroasă şi corectă a cadrului legislativ. Cu toate acestea, anumite prevederi ale textelor actelor normative creează dificultăţi de interpretare, mai spun reprezentanții băncii. Aceștia mai afirmă că dacă este nevoie vor reclasifica aceste situaţii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro