sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

După 2 ani de purtat mască, am dezvoltat o sensibilitate accentuată

CITEȘTE ȘI:

spot_img

După ce timp de doi ani ne-am protejat purtând măști, acum am dezvoltat o sensibilitate accentuată, iar sezonul gripal ne-a lovit destul de puternic, spune profesorul Cristian Oancea, managerului Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Medicii unității sanitare au prezentat luni bilanțul activității pe 2022 care include peste 5.300 de internări și aproape 22.000 de pacienți consultați în Ambulatoriul unității sanitare, transmite Opinia Timișoarei.

“Cifrele sunt mai mari decat cele din perioada de dinainte de pandemie. Am observat o crestere insemnata indeosebi in cazul afectiunilor pulmonare. Ultimele luni ale anului trecut au adus, practic, o explozie a infectiilor respiratorii. Si este si normal sa se intample asa. Dupa ce timp de doi ani ne-am protejat purtand masti, acum am dezvoltat o sensibilitate accentuata, iar sezonul gripal ne-a lovit destul de puternic. Gripe, viroze, infectii acute ale cailor aeriene superioare, chiar pneumonii sau bronhopneumonii. 

In acelasi timp, am constatat o crestere a patologiei tuberculoase, ceea ce se traduce in cresterea asistentei medicale si tratament pentru acesti pacienti. in perioada pandemiei, bolnavii cu tuberculoza au beneficiat de tratament si consult de specialitate prin dispensarul TBC, dar anul trecut numarul lor si severitatea cazurilor au crescut fata de perioada prepandemica”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro