duminică 14 iulie 2024

Ecuador- Pană generală de electricitate la „scară națională”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Miercuri, în Ecuador a fost o întrerupere la scară națională a curentului electric care a durat cel puțin o oră. Ministrul energiei, Roberto Luque, a confirmat că această incident s-a datorat unor defecțiuni ale rețelei.

Potrivit lui Luque, o defectiune in retea a dus la intreruperea energiei electrice in toata tara. Cu toate acestea, nu a oferit nicio alta explicatie in afara de postarea sa pe reteaua sociala X.

Ecuatorienii au fost luaţi prin surprindere de întreruperea energiei, mai ales cei care locuiesc în capitala Quito şi folosesc metroul acesteia. În jurul orei 15.20 (20.20 GMT), întreg oraşul s-a scufundat în întuneric. Cu toate acestea, după aproximativ o oră de la pană, curentul a revenit treptat, începând dintr-o zonă şi apoi ajungând în alta. AFP a confirmat că acest lucru s-a întâmplat în Quito, un oraş cu aproximativ trei milioane de locuitori.

Primarul capitalei, Pabel Munoz, a remrakat că incidentul trebuie să fie foarte serios pentru a afecta energia electrică de la metroul din Quito, care are un sistem autonom. Se pare că această situație are o mare importanță și necesită atenție specială.

Ecuador
pana de curent in ecuador

Un incident a avut loc în metroul orașului, ceea ce a dus la paralizarea liniei și evacuarea a mii de pasageri. Polițiștii au fost mobilizați pentru a gestiona situația de urgență, asigurând siguranța și fluiditatea traficului în timp ce semafoarele din intersecții nu funcționau.

Un haos similar a fost observat în orașul port mare, Guayaquil, de-a lungul coastei Pacificului. Mai mulți oameni au rămas blocați în lifturi în timpul unei pene de curent, afectând numeroase clădiri de birouri și locuințe.

Tramvaiul din oraşul Cuenca, situat în sudul ţării, a fost oprit din funcţionare.

Încă nu se cunoaște întinderea și gravitatea avariei, dar ministrul Luque urmează să țină o conferință de presă la sfârșitul după amiezii pentru a informa populația.

În aprilie, Ecuadorul a trebuit să facă față unor întreruperi programate de curent electric de până la 13 ore din cauza secetei lungi, rezervoarelor hidroelectrice scăzute și infrastructurii depășite. Autoritățile au raportat că tăierile de curent s-au oprit în luna mai odată cu revenirea ploilor.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro