duminică 14 iulie 2024

Israel – Armata reacționează la comentarii despre Hamas

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, ideea că Israel ar putea „face să dispară” gruparea teroristă Hamas este doar o tactică de distracție. Israel continuă lupta împotriva Hamas în Fâșia Gaza și trebuie să rămânem concentrati în acest efort. Acest mesaj a fost transmis după un apel al guvernului la calm și unitate în timpul acestei perioade dificile.

Într-un interviu acordat postului de televiziune israelian 13, contraamiralul Daniel Hagari a declarat că Hamas este o ideologie și nu poate fi eliminată. A spune că putem face ca Hamas să dispară este doar o diversiune pentru public.

Pe măsură ce guvernul israelian a fost dezbătut săptămâni întregi cu privire la viitorul Fâșiei Gaza după încheierea războiului, amiralul Hagari a spus: „Dacă nu găsim o alternativă, în final vom avea puterea Hamas în Gaza.”

Biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu a emis o declarație concisă în care a afirmat că distrugerea capacităților militare și guvernamentale ale Hamas este unul dintre obiectivele de război stabilite de cabinetul de securitate.

Israel
armata israeliana

Cu referire la armata israeliană, textul adaugă: „Este evident că Tsahal trebuie să facă acest lucru”.

Ulterior, această persoană a publicat un comunicat de presă în care susține că purtătorul său de cuvânt „a vorbit despre distrugerea Hamas ca ideologie și concept”. A mai adăugat că declarațiile fuseseră „clare și explicite” și că orice alt comentariu ar putea fi interpretat greșit.

În timp ce Statele Unite încearcă să ajungă la un acord de pace pentru a elibera ostaticii din Fâşia Gaza, cei arestaţi de Israel şi palestinienii închişi, Netanyahu rămâne ferm în hotărârea sa de a continua lupta până când Hamas va fi eliminată.

După ce a fost clasificată ca organizație teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană și Israel, mișcarea islamistă palestiniană cere o încetare permanentă a focului și retragerea completă a trupelor israeliene din Fâșia Gaza înainte de orice eliberare a ostaticilor.

În data de 7 octombrie, Hamas a declanșat un atac asupra sudului Israelului, provocând izbucnirea unui război. Potrivit bilanțurilor oficiale israeliene, atacurile s-au soldat cu moartea a 1.194 de persoane, majoritatea dintre ele civili. Au fost, de asemenea, 251 de răpiri și încă 116 persoane reținute în Fâșia Gaza. Din păcate, 41 dintre ele au murit conform informațiilor furnizate de armata israeliană.

Pentru a răspunde, armata israeliană a declanşat o ofensivă de proporţii în Fâşia Gaza, care a cauzat moartea a 37.396 de oameni, majoritatea fiind civili. Aceste cifre au fost raportate de Ministerul Sănătăţii din Gaza, sub controlul guvernului condus de Hamas.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro