După cel de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța, moneda euro s-a depreciat ușor luni dimineața. Chiar dacă extrema dreaptă a obținut un scor sub așteptări și stânga a ieșit câștigătoare, nicio forță politică nu are majoritatea absolută.
La ora 06:50 GMT, moneda europeană comună a înregistrat o scădere de 0,15% în raport cu dolarul american, ajungând la o cotare de 1,0924 dolari pentru un euro. Totodată, euro a suferit o depreciere cu 0,06% în relație cu lira sterlină, ajungând la un curs de 84,54 pence pentru un euro.
La deschiderea pieţelor de schimb din Asia, moneda unică europeană a înregistrat iniţial o scădere mai accentuată, conform analiştilor de la Commerzbank. Însă tranzacţiile care au avut loc luni dimineaţa au arătat că piaţa globală nu considera rezultatele alegerilor ca având un impact semnificativ asupra euro. Conform analiştilor, în contrast cu criza datoriilor suverane din urmă cu un deceniu, zona euro are acum un mecanism de criză funcţional pentru a face faţă situaţiilor dificile.
„Conform estimărilor analiștilor de la UBS, prima de risc pentru euro pare să se reducă, chiar și în cazul în care stânga va impune strategia sa. Cursul de schimb între euro și dolar este posibil să scadă sub pragul de 1,05 dolari pentru un euro din cauza dificultăților bugetare semnificative.”
Rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franţa a surprins analiştii politici. În ciuda faptului că coaliţia de stânga Noul Front Popular a câştigat cele mai multe locuri – aproximativ 190, nu a obţinut majoritatea în Parlament. Locul al doilea este ocupat de alianţa Ensemble (Împreună), condusă de preşedintele Emmanuel Macron, cu aproximativ 160 de locuri câştigate. Extrema dreaptă s-a clasat pe locul al treilea cu aproximativ 140 de locuri.
România are atât de multe poveşti fascinante şi istorie bogată de explorat, iar noi suntem fericiţi să fim parte din călătoria dumneavoastră. Avem o echipă dedicată care este mereu în căutarea celor mai bune soluţii pentru a satisface nevoile şi curiozităţile clienţilor noştri. Asumaţi-vă controlul asupra aventurii cu agenţia noastră de turism, şi lăsaţi-ne să vă ghideze prin această experienţă unică şi memorabilă în ţara noastră frumoasă!
Potrivit lui John Plassard de la Mirabaud, un specialist în investiţii, divizarea Adunării Naţionale în trei blocuri nu ar fi cel mai rău scenariu pentru pieţele financiare. Într-o primă fază, acestea ar rămâne stabile, cu posibila creştere a volatilităţii pe termen scurt. Cu toate acestea, într-o a doua fază, există un risc crescut de instabilitate politică care ar putea afecta pieţele.
Comentează pe FACEBOOK