duminică 14 iulie 2024

Vânzările de locuințe au crescut cu 16% în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit unui raport recent, vânzările de locuințe din întreaga ţară au crescut cu 16% în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2023. În Bucureşti, creşterea a fost de 25%. Aceste cifre demonstrează o îmbunătăţire semnificativă a pieţei imobiliare şi pot fi un indicator al unei economii în creştere.

Potrivit analizei SVN România, Iași a înregistrat cea mai puternică creștere a pieței rezidențiale regionale din România, cu o creștere anuală de 71% la vânzările de locuințe. În schimb, Argeșul a avut cea mai mică evoluție, înregistrând o scădere anuală de 11,5%.

În primul semestru al anului 2024, orașul Iași a devenit cea mai importantă piață rezidențială din România, după București-Ilfov, în ceea ce privește numărul de locuințe tranzacționate. A depășit astfel orașele Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov. Această realizare reprezintă o premieră pentru Iași și confirmarea continuu creșterii importanței și dezvoltarea sa ca oraș major din România.

locuințe
apartamente de vanzare

Consultanții imobiliari confirmă că înregistrarea actelor finale de vânzare-cumpărare pentru acordurile anterioare din 2024 a contribuit semnificativ la creșterea vânzărilor în Iași.

Numărul de locuinţe vândute în întreaga ţară a crescut cu 16% în primele luni ale anului, ajungând la peste 77.200 de case şi apartamente vândute. În Bucureşti şi Ilfov, această creştere a fost și mai mare, de 25,4%, comparativ cu perioada similară din 2023. Astfel, piaţa imobiliară se menține puternică și în continua creştere în România.

SVN Romania este unul dintre liderii în consultanță imobiliară din România, având o experiență de cinci ani în care am facilitat tranzacționarea a peste 10.000 de locuințe, în valoare totală de peste 800 milioane euro.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro