luni 26 februarie 2024

Europol Avertizează: Creștere a Riscului de Atacuri Teroriste în Europa

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După atacul lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, Europol a anunțat că există o creștere a riscului de atacuri teroriste în Europa, conform declarațiilor făcute vineri de Catherine De Bolle, directorul Europol, conform dpa . Ea a afirmat la Haga că atacurile recente de la Bruxelles și Paris au fost motivate de violențele din partea Hamas.

„Ameninţarea teroristă a crescut după ce Hamas a atacat Israelul şi după riposta Israelului în Fâşia Gaza”.  Ea a subliniat că grupurile jihadiste constituie cea mai semnificativă amenințare, adăugând acest aspect.

Europol a identificat și a remarcat similitudini evidente între gruparea islamistă Hamas, organizația Statul Islamic și Al-Qaida. Potrivit lui De Bolle, pentru Al-Qaida și Statul Islamic, reizbucnirea conflictului în Orientul Mijlociu reprezintă o oportunitate de a-și sporii vizibilitatea la nivel internațional, în timp ce Hamas își dorește să-și extindă influența dincolo de Palestina.

Grupările teroriste islamiste încurajează în special tinerii sau persoanele cu probleme de sănătate mintală să comită atacuri.

Catherine De Bolle a menționat că internetul și rețelele sociale reprezintă instrumente extrem de relevante pentru aceste grupări, subliniind necesitatea corectării percepției privind imaginea atacatorilor care acționează individual.

„Ei pot comite singuri atacurile, însă fac parte dintr-o comunitate pe internet”, a mai spus directoarea Europol.

Sursă foto: Facebook

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro