joi 23 martie 2023
spot_img

Exclusiv: extracție-comando din „inima” coronavirusului

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Jurnalist.ro vă prezintă în exclusivitate imagini cu primii români aduși în țară direct din inima coronavirusului. Vorbim de o operațiune militar-sanitară pe care mai multe state europene au derulat-o ieri în orașul Yichang, provincia Hubei din China. Un zbor militar al Marii Britanii a extras mai mulți cetățeni din „inima” coronavirusului și i-a adus în Europa. Centrul de regrupare a fost în germania, undeva lângă Berlin. De acolo, fiecare țară participantă și-a preluat cetățenii. În cazul României a fost vorba despre cei doi români.

Ministerul Apărării, cel de Interne și cel al Sănătății și-au dat mâna pentru finalizarea operațiunii. O aeronavă de tip Spartan, configurată pentru misiuni de evacuare medicală a efectuat zborul până la Berlin și înapoi, având la bord o echipă SMURD. Din primele investigații, starea de sănătate a celor doi români pare bună. Cu toate acestea, ei au fost transferați într-o locație necunoscută, încă, unde vor rămâne în următoarele 14 zile. Astfel de măsuri urmează a fi luate pentru toți cetățenii români ce revin din zonele de risc. Cel mai probabil carantina de 14 zile se va aplica tuturor celor ce au călătorit în acele zone, nu doar acelora ce acuză anumite simptome.

Așa cum am mai spus, ministerul Sănătății urmează să aducă astăzi la cunoștința Executivului propunerile de locații unde urmează să fie amenajate centre de carantină. Pe surse s-ar vorbi pentru București de spații ale institutului Ana Aslan sau de un azil de bătrâni de la Săftica, spun sursele noastre. Este posibil ca cei doi români să fie duși deja acolo.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro