duminică 14 iulie 2024

Fiecare dintre noi poate fi un erou

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Îl cunosc pe Dan Bucura de o viață. Mi-a oferit privilegiul de a scrie un editorial în publicația sa și sunt onorat, mai ales ca din când în când este un critic și un fin observator a ceea ce se întâmplă în Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru că propunerea era pentru acest sfârsit de săptămână, șansa a fost dublă…
Vreau să încep primul meu „editorial” prin a aduce mulțumiri vouă, tuturor, pentru lupta responsabilă pe care o duceți în fiecare zi, dar mai ales pentru faptul că depuneți eforturi ca, împreună, să ajungem cu bine la finalul aceastei misiuni plină de încercări.

Cu toții ne-am dori să putem stabili un termen la care ne vom relua activitățile în voie, însă clipa prezentă ne scoate în cale imprevizibilul și ne pune la încercare capacitatea noastră, a fiecăruia dintre noi, de a ne adapta constant și neobosit.

Sărbătorile Pascale vin mereu să aprindă speranța, ele aduc în fiecare an familiile aproape și ne amintesc de valorile cu adevărat importante ale vieții. De această dată ne unim cu toții forțele pentru a păstra în familiile noastre sănătatea.

Astăzi, poate vedem toate aceste reguli impuse asemenea unor inamici care ne țin departe de cei dragi sau de activitățile care ne aduceau împlinirea în fiecare zi.Fără acestea și fără respectarea acestora de către dumneavoastră, eforturile noastre de a vă oferi siguranță își pierd orice putere.

Prezentul aparține luptei cu acest inamic și sacrificiului pe care îl facem pentru a-l ține cât mai departe de noi, de familii și de semenii noștri, însă cu aportul fiecăruia viitorul poate fi din nou al normalității.Acum o lume întreagă devine unită în speranță și credință.

Credincioșii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici au sărbătorit deja Paștele. Le mulțumesc public pentru faptul că au înțeles situația actuală și au avut grijă să fie cu responsabilitate și întelegere alături de toate națiunile în lupta impotriva noului coronavirus.

În aceste zile, credincioșii creștin-ortodocși, greco-catolici și frații neoprotestanți se pregătesc să primească și ei, așa cum se poate în aceste zile grele, Învierea Domnului. Îi asigur pe compatrioții ortodocși că în procesul oferirii sfintei Lumini de la Ierusalim au tot suportul ministerului și am stabilit deja cu conducerea Bisericii Ortodoxe măsuri concrete de acțiune.

Sărbătorile Pascale vin mereu cu o mare însemnătate și prilej de a ne uni gândurile în rugăciune, mai ales în aceste clipe dificile!

Cum ne vom apăra acum fiecare dintre noi, exact așa vom avea în viitor…credință, sănătate și pe cei dragi alături.

Vă doresc un Paște binecuvântat, iar lumina divină să aducă speranța în sufletele tuturor!

Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!

Ion Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro