vineri 21 iunie 2024

Iohanis refuză acordul BOR-MAI pentru Paște

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După valul de revoltă de pe Facebook, în contextul acordului MAI – BOR pentru zilele de Paște, președintele Klaus Iohannis a ieșit, miercuri, public și a declarat că  va solicita ministrului de Interne şi premierului să revină asupra a ceea ce a declarat marți seară.

Este regrretabil să observăm şi în viaţa publică că de multe ori cele mai bune intenţii creează cele mai mari complicaţii. Aşa se întâmplă şi cu un aşa-zis acord între MAI şi BOR. Intenţiile poate sunt bune, dar nu s-a înţeles.  Nu e cazul să ne relaxăm, iar explicaţiile care s-au dat au fost prea optimiste. Încep o şedinţă în cadrul căreia voi solicita premierului Orban şi ministrului Vela să revină asupra acestui acord şi să găsească o formulă prin care oamenii să stea acasă şi să se respecte prevederile din ordonanţele militare”, a anunţat preşedintele.

Argumentul suprem al prședintelui este că după Paște am putea avea un val de înmormântări.

Eu vă spun ce vă spun şi medicii, ce spun experţii, ce spune OMS: Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a conchis Iohannis.

Amintim că ministrul Marcel Vela a declarat, marți seară, după consultări cu liderii PNL că a fost stabilit modul în care oamenii vor primi lumină în noaptea de înviere, dar şi regulile de împărţire a Sfintelor Paşti. Vezi AICI declarația completă a șefului MAI.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro