vineri 21 iunie 2024

Fiscul vrea să execute silit imperiul fraților Micula

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF) a declanşat la începutul lunii aprilie procedura de executare silită a grupului European Food&Drinks, deținut de frații Ioan şi Viorel Micula, pentru recuperarea sumei de 1,2 miliarde lei, transmite publicația Bihoreanul.

Fiscul vrea să recupereze de la aceștia despăgubirile dispuse de Tribunalul de Arbitraj din Washington, în sumă de 395 milioane euro, bazându-se pe o decizie a Curții de Justiţie a UE.

Procedura a fost, însă, suspendată provizoriu de Judecătoria Beiuş, unde reprezentanții companiei au deschis un proces pentru anularea executării.

Amintim că România a câștigat, definitiv, la Washington, un proces de arbitraj început încă din 2014 prin care risca plata a 9 miliarde de lei (peste 2 miliarde de euro) către frații Ioan și Viorel Micula.

În cadrul arbitrajului, frații Micula au susținut că România și-a încălcat obligațiile internaționale în temeiul respectivului acord, nereușind să aplice în mod adecvat legile privind impozitarea băuturilor spirtoase și prin adoptarea unui nou regim de prețuri pentru apa minerală.

Cu toate acestea, în hotărâre, Tribunalul a decis că reclamanții nu au arătat că România nu a reușit să-și aplice legile privind impozitarea în ceea ce privește băuturile spirtoase, ci a constatat că „România s-a angajat în eforturi ”serioase și vizibile” pentru a-și aplica legile privind impozitarea în legătură cu alcoolul.”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro