vineri 14 iunie 2024

Garanțiile FNGCIMM din surse proprii, o alternativă la IMM PLUS

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Garanțiile FNGCIMM din surse proprii sunt o alternativă la programale guvernamentale de garantare IMM PLUS. În contextul economic actual, antreprenorii se confruntă adesea cu diverse provocări financiare, iar accesul limitat la finanțare poate fi un obstacol major în calea dezvoltării afacerii.

Programul de garantare IMM PLUS a fost și este în continuare un sprijin crucial pentru mulți întreprinzători, oferindu-le acces mai ușor la credite bancare. Cu toate acestea, plafoanele de garantare alocate se epuizează rapid, lăsând antreprenorii în căutarea unor soluții alternative pentru a-și finanța afacerile.

În acest context nu trebuie neglijată importanța garanțiilor FNGCIMM din surse proprii

Garanțiile din surse proprii reprezintă o modalitate eficientă prin care antreprenorii pot depăși aceste limite și pot accesa finanțări suplimentare pentru a-și extinde operațiunile sau pentru a se consolida pe piață.

În lipsa garanțiilor de stat, Garanția PLAFON oferită de FNGCIMM poate fi soluția ideală, constituind o modalitate de garantare operativă a finanţărilor solicitate de IMM-uri, cu o valoare de până la 1.600.000 LEI / 2.000.000 lei/2.400.000 LEI (în funcție de finanțator).

Acest tip de garanție, constituie o modalitate de accesa finanţări de către IMM-uri, în lipsa garanțiilor proprii, valoarea acestora variind pâna la 1.600.000 LEI / 2.000.000 lei/2.400.000 LEI, în funcție de finanțator. Procentul de garantare maxim 80%, iar perioada maximă de garantare este de 36 luni.

Unde se transmite documentația

Documentația se transmite on line prin aplicația web plafoane https://plafon.garantare.ro iar termenul de analiză și aprobare este de maxim 5 zile lucrătoare de la data înregistrării documentației, corect și complet întocmite.

În concluzie, în contextul actual economic, garanțiile din surse proprii pot fi esențiale pentru antreprenorii care doresc să depășească epuizarea plafoanelor de garantare din cadrul Programului IMM PLUS și să-și dezvolte afacerile. Ele oferă oportunitatea de a continua să se dezvolte și să-și extindă afacerile, asigurând în același timp stabilitatea și sustenabilitatea pe termen lung a activităților lor comerciale.

La nivel global, garanțiile din surse proprii FNGCIMM reprezintă un pilon esențial al sistemului de sprijin pentru IMM-uri din România. Prin facilitarea accesului la finanțare, aceste garanții contribuie la dezvoltarea economică sustenabilă și la creșterea competitivității întreprinderilor românești.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro