Generalul Izmene inventează arma „Jurnalism militar”

Tupeul generalului Gabriel Oprea, personaj al cărui loc ar trebui sa fie alături de Liviu Dragnea într-o țară normală, este incredibil! Prins cu izmenele în vine după dezvăluirea Ancăi Alexandrescu, căreia i-a trimis cadou de ziua ei un livret militar cu grad de locotenent-colonel, Oprea vine cu scuze patetice. Acesta nu are însă tupeul să iasă bărbătește în fața presei, ci bagă la înaintare asociația pe care a inventat-o și de care se folosește de câțiva ani.

Un comunicat al Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” , trimis ieri presei, încearcă albirea generalului. „În armată există arma jurnalism militar. Avansarile pot fi făcute de către ministrul Apărării și de către Statul Major General. Acesta din urmă a avansat în rezervă mai mulți jurnaliști, în semn de apreciere pentru activitatea lor”, susține Uniunea.
Haideți să înțelegeți cât de mare e manipularea încercată de „vehiculul lui Oprea”, numit Uniunea Mihai Viteazul!
– În 2010, când i-a făcut grobianul cadou livretul, Anca Alexandrescu era consiliera lui Sorin Oprescu. Ea nu avea nimic în comun cu jurnalismul atunci, ca să o recomande să fie răsplătită, mai ales ca jurnalist militar. Cunosc însă zeci de colegi care chiar se ocupă de ani buni de zona militară, făcând sute sau mii de reportaje și documentare pe acest domeniu. Niciunul nu a fost „deranjat” de Armată cu vreo asemenea recunoaștere.
– Știm cu toții ce fel de manager a fost Oprea. Omul a transformat instituțiile în care a fost șef în feudă proprie. Deci încercarea jalnică de a induce ideea că privilegii acordate unora în mandatul său la Apărare au fost ideea Statului Major General este ridicolă. Statul Major era Oprea în acea perioadă nefastă pentru România!
– În fine, întrebarea supremă este de câte dovezi privind mizeriile și abuzurile comise de personaj în ultimii ani mai are nevoie statul de drept, pentru a-l lua cu adevărat la întrebări pe Oprea?! Dosarele subțiri făcute pe numele său în cazul morții polițistului Gigină și al achizițiilor dispuse de DGIPI la ordinul său sunt aproape îngropate. În schimb apar mereu noi dezvăluiri legate de abuzurile și ticăloșiile sale pe care DNA-ul sau Parchetul General par să le ignore cu succes..

Comentează pe FACEBOOK