vineri 14 iunie 2024

Guvernul majorează salariile bugetarilor/Ce le transmite Ciolacu nemulțumiților

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul merge înainte cu creșterea salarială de 10% în două tranșe pentru anumiți bugetari. Totodată, premierul Marcel Ciolacu a declarat că vrea „structuri de personal mai suple” la Parlament și Guvern.

 

Mesajul lui Ciolacu pentru protestatarii/Guvernul majorează salariile cu 10%

Premierul a criticat, joi, protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului, el arătând că ”sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1000 şi ceva de euro pe lună”. ”Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, le-a transmis şeful Executivului. El a cerut ministerelor restante să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducă numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an.

”Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1000 şi ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită.

Şi ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”, a spus Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern, transmite Agerpres.

Ciolacu a menţionat că angajatorii vor putea oferi salariaţilor facilitatea decontării ochelarilor, în limita a 500 de lei. El a mai precizat că suma a fost plafonată, după ce unii funcţionari publici „s-au gândit că îşi pot deconta ochelari care costă mii de lei”.

 

Protest spontan al angajaţilor din Aparatul de lucru al Guvernului

 

Chiar în timp ce susținea declarații, angajații din Aparatul de lucru al Guvernului au declanșat un un protest spontan cu încetarea activității pentru a-și manifesta nemulțumirea față de majorările salariale avansate de Executiv, a declarat joi pentru Agerpres liderul Sindicatul Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului (SAALG) Noni-Emil Iordache.

Protestul se desfășoară începând cu 10.45, în alveola de pe strada Paris, lateral cu intrarea B a Palatului Victoria.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro