vineri 14 iunie 2024

Funcționarii din Guvern, în grevă. Ciolacu refuză majorări de salarii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Funcționarii din Guvern au intrat, vineri, în grevă japoneză, după refuzul premierului Marcel Ciolacu de majorare a salariilor cu 30%. Acțiunea vine după ce angajații din aparatul de lucru al Guvernului au declanșat joi un protest spontan prin care au întrerup lucrul timp de o oră.

 

Funcționarii din Guvern au intrat în grevă japoneză

 

Ei spun că protestează deoarece premierul le-a refuzat creșterea cu 30% a salariului de bază pentru eliminarea inechității salariale față de alți angajați din administrația publică.

„Salariile noastre n-au mai fost majorate de aproape un deceniu”, a declarat pentru HotNews.ro Noni-Emil Iordache, președintele Sindicatului.

„Atragem atenţia că orice demers sau tentativă de intimidare a salariaţilor care participă la acest protest vor fi tratate de către organizaţia noastră cu maximă celeritate, vor fi sesizate toate instituţiile abilitate să protejeze dreptul constituţional al salariatului de a protesta, inclusiv instituţii europene”, se spune într-un comunicat de joi al Sindicatului angajaților din Guvern.

 

Zeci de angajați din Guvern, protest la geamul lui Ciolacu

 

Sindicatul anunță că, în lipsa acordării majorării salariale solicitate, începând cu 17 mai, salariații din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului vor fi ȋn grevă japoneză, fără afectarea timpului de muncă, cu ȋnsemne specifice: banderole albe şi anunțuri pe birouri/ ușa birourilor.

„Menționăm faptul că greva japoneză se va desfășura până la soluționarea revendicării angajaților din Aparatul de lucru al Guvernului. Reafirmăm deschiderea onestă spre dialog și identificarea unei soluții pentru a debloca situația actuală și precizăm că acest demers este unul firesc, de vreme ce, în urma negocierilor repetate, nu s-a ajuns la un rezultat satisfăcător pentru ambele părți”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului.

Anunțul vine după ce, luni, zeci de angajați din aparatul de lucru al Guvernului au organizat un protest spontan în fața Palatului Victoria.

CITITI SI – PNL nu e de acord cu PSD: Să creștem economia, apoi salariile

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro