luni 22 aprilie 2024

Simona Halep țintește Jocurile Olimpice de la Paris

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Tenismena Simona Halep, a cărei suspendare pentru doping a fost redusă de TAS de la 4 ani la 9 luni, a făcut joi primele declarații. Sportiva a spus că își dorește să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Simona Halep: O să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice

„Şi eu îmi doresc foarte mult fiu la Jocurile Olimpice, dar cred că şansele sunt minime pentru că nu am clasament. Dar, dacă până atunci voi reuşi să câştig câteva meciuri o să am o şansă în plus. Mi-aş dori tare mult. Nu am plănuit nimic, nu m-am gândit până acum. Totul este o opţiune, o să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice, asta e sigur”, a afirmat Halep, transmite Agerpres.

Ea a menţionat că şi-ar dori să joace la turneul de la Miami, programat între 19 şi 31 martie, însă o decizie va lua în următoarele zile.

„Aşa îmi doresc, să merg să joc la Miami, dar acum doar ce am ajuns şi am nevoie de 2-3 zile ca să mă pregătesc mental pentru asta. Voi decide zilele următoare dacă merg. Pregătirea mea până acum a fost una bună, dar ţinând cont că nu am jucat meciuri oficiale un an şi şapte luni aproape o să fie destul de dificil să reîncep. Dar am tot timpul din lume şi o să o iau pas cu pas”, a precizat ea.

Simona Halep: colaborarea cu Darren Cahill a fost specială

Jucătoarea de tenis a precizat că își va forma o echipă în următoarele zile și nu exclude o nouă colaborare cu antrenorul Darren Cahill.

Halep urmează să îşi stabilească în perioada următoare şi antrenorul: „În momentul acesta nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziţie să formez o echipă aşa cum îmi doresc eu. Dar nu va fi uşor. Bineînţeles că au fost colaborări foarte bune şi cu antrenorii români, dar pentru mine colaborarea cu Darren (n.r. – antrenorul australian Darren Cahill) a fost specială şi am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu este exclus, o să mă gândesc bine şi o să aleg”.

Decizia TAS: Suspendarea Simonei Halep, redusă de la patru ani la nouă luni 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţi, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

”Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător”, se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

CITIțI ȘI: Simona Halep: Mouratoglou și echipa mi-au distrus cariera de 25 de ani

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro