duminică 19 mai 2024

Imagini înfiorătoare: câini sfâșiați de lupi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Oprirea vânătorii la carnasierele mari în România a generat și aspecte negative. Asociațiile de vânătoare ce gestionau fondurile pe care se aflau acele animale au abandonat aproape total hrănirea și monitorizarea acelor specii. Motivul este unul simplu: ele nu mai pot valorifica financiar acele specimene, iar interesul față de ele a scăzut brusc. Legea actuală nu poate obliga asociațiile să facă eforturi în acest sens. Oricum, redevențele pe fiecare fond în parte au rămas aceleași, ceea ce a presupus oricum o nedreptate față de entitățile care aveau fonduri de vânătoare concesionate. Practic, s-a schimbat regula în timpul jocului, fără ca cineva să diminueze si pretențiile financiare.

Dincolo de chestiunile tehnice, situația din teren este gravă. Iarna aceasta, efectivele de lup s-au înmulțit fără precedent. Neavând destulă hrană în pădure, haitele au dat năvală în gospodăriile oamenilor. Ceea ce urmează să vedeți sunt filmări cu un puternic impact emoțional. Zonele cel mai afectate din acest punct de vedere sunt județele Harghita, Covasna și Mureș, acolo unde tradițional se află fiefuri ale lupului

În disperarea lor, oamenii din zonă au cerut de 2-3 ani ajutorul autorităților. Din păcate, legislația actuală nu permite măsuri care să preîntâmpine aceste carnagii. Singurul care poate reglementa cumva situația este ministerul Mediului, de acoo de unde se așteaptă soluții. Până atunci, lupta dintre comunitățile de la munte și animale este una tot mai violentă.

Această filmare, spre exemplu, a fost făcută cu câteva zile înainte de Crăciun. Este vorba de o localitate de la poalele muntelui, departe de habitatul consacrat al lupului. Cu toate acestea, din cauza iernii grele, fiarele au coborât și au luat cu atac animalele domestice în mai multe nopți.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro