Imaginile disperării la spitalul județean din Arad

Imaginile neputinței din zona sistemului medical vin astăzi de la Arad. Povești cutremurătoare ale celor care sunt nevoiți să interacționeze cu acesta sunt pe zi ce trece tot mai numeroase. Ne focusăm acum pe spitalul județean Arad, zona de triaj, acolo unde a fost improvizat un cort. Acolo sunt aduși toți cei depistați pozitiv, atât în sistemul medical de stat, cât și cei ce se testează în regim privat. Oamenii sunt în pragul disperării, certurile cu personalul medical fiind la ordinea zilei. Din păcate, nici una dintre tabere nu poartă vreo vină. Se încearcă orice este omenește posibil, însă fără succes.

 

Mărturiile sunt cutremurătoare. În spital nu mai sunt locuri absolut de loc. Oamenii sunt aduși în acel cort și lăsați chiar și 2-3 zile să zacă, în speranța că se va elibera vreun pat. Stau pe scaune, dorm acolo și primesc doar medicație de  avarie. Un bolnav de Covid, de exemplu, care a fost adus ieri dimineață, a primit doar algocalmin pentru că avea frisoane, i s-au recolat probe de sânge, i s-a făcut o radiografie pulmonară, iar de atunci așteaptă atât rezultatele analizelor, cât și un loc decent în spital. Pe surse, i s-a transmis că șansele la un loc sunt extrem de mici, întrucât înaintea sa există cazuri mult mai grave. Acasă la cei 2 copii nu se poate întoarce, aceștia nefind cel puțin deocamdată depistați și ei cu Coronavirus.

Ca să înțelegeți cu adevărat situația din teren, atașez și câteva poze din așa-zisa Unitate de Primiri Urgențe Arad. Fotografiile vorbesc de la sine:

În luna aprilie, ministrul Tătaru s-a deplasat personal la spitalul din Arad. Gestul ministrului a fost făcut la scurt timp după ce 14 cadre medicale au spălat efectiv putina, alte 83 de persoane intrând subit în concediu medical. Tătaru a verificat corturile de triaj epidemiologic din curtea spitalului și a vorbit cu medicii de la Arad. La fața locului a descoperit  o tânără italiancă ce făcea voluntariat în acel cort, într-o încercare disperată de a salva pacienții. Se pare însă că nici acel exemplu pozitiv, nici vizita ministerială nu au avut darul de a schimba cu adevărat lucrurile în Arad.

Comentează pe FACEBOOK