În Austria, elevii se testează singuri pentru COVID-19

Guvernul de la Viena anunță că toți cetățenii austrieci se vor putea testa pentru depistarea SARS-CoV-2 singuri, în mod gratuit. De la 1 martie, testele rapide gratuite vor fi distribuite în aproape 800 de farmacii.

De altfel, elevii, chiar și cei din clasele primare, s-au testat singuri la începutul celui de-al doilea semestru. Stabilită în Austria din august 2018 cu soţul şi cei doi băieţi, o româncă originară din Piteşti a povestit pe pagina sa de Facebook cum se testează singuri pentru COVID-19 elevii din Austria.

„Ne puneam problema cine îi testează. Ei înşişi se testează, dragilor, chiar copiii! Au fost instruiţi de către învăţătoare cum să folosească testul şi cum să urmărească rezultatul. „Am băgat beţişorul în nas, nu foarte adânc, l-am învârtit pe fiecare nară de câte 5 ori, apoi l-am pus pe un pliant de la test, am turnat 6 picături de soluţie peste el şi am aşteptat”, mi-a povestit copilul. A durat cam o oră operaţiunea în întreaga clasa, dar toţi s-au descurcat. Fără cadre medicale, fără reclamaţii şi fără eşec. Na, belea!”, scrie Carmen Constantin.

De la 1 martie, în Austria, testele vor fi distribuite gratuit în peste 800 de farmacii şi se vor adăuga testelor PCR care se efectuează deja în centrele de testare. Guvernul se aşteaptă ca prin această modalitate să fie efectuate până la 3,5 milioane de teste pe săptămână, dintre care 2,2 milioane să fie făcute în şcoli. Săptămâna trecută, după ridicarea carantinei şi redeschiderea şcolilor, au fost efectuate aproape două milioane de teste în centre de testare, farmacii şi şcoli.

”Testarea intensivă este cheia pentru cel mai bun control posibil al infectărilor”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Comentează pe FACEBOOK