sâmbătă 13 aprilie 2024

Închiderea primului site, masură bună sau pumn în gură?!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Da, oameni buni, Guvernul a închis primul site de așa-zise știri, iar unii au sărit panicați, că a început cenzura presei. Pentru oamenii inteligenți și care vor o informare pe bune, iată cum stă treaba :

De când cu Internetul și libertatea presei, o mulțime de ciudați anonimi și-au făcut site-uri. Înjura, calomniaza, panichează și fac mult Fake News. Iar răspunderea lor:Zero! Fiindcă, da, când ești anonim în spatele tastelor te crezi șmecher, cool, de nesancționat ! Spui ce vrei și ai senzația că nu te va prinde nimeni.
Ca jurnalist vechi, am trăit și perioada de deontologie în presă. Când fiecare articol era semnat cu nume real, iar procesele stăteau pe țeavă la orice greșeală. Așa ne-am învățat cei de atunci să fim responsabili, să contactăm partea despre care scriem, să nu exagerăm (cel puțin nu prea tare..?)
Astăzi avem mii de site-uri, iar trei sferturi dintre ele sunt neasumate. Așa-zișii proprietari se ascund în hârtii, prin off-shore -uri și în spatele intermediarilor. Dacă ar face presă pe bune, nu ar avea de ce să facă asta.
Cu toată lipsa de modestie, vă dau exemplul WWW.JURNALIST.RO  Este site-ul meu, asumat, brand-uit cu numele meu, pe unica mea societate, iar tot ce scriu acolo este 100 la sută adevărat și poate deranjant pentru unii. Așa trebuie să fie presa! Ca mine mai sunt multe site-uri în piață. Nu le voi enumera, ca nu cumva să scap pe cineva. Pe toți ii felicit însă pentru munca „la vedere”!

Primul site închis de autorități se numea știridemoment.ro. Habar n-am al cui era. Nici guvernul nu a stabilit încă exact. Nu tu contacte, nu tu redacție, nu tu responsabili juridic! Iar titlurile și știrile invocate pentru închidere chiar sunt mizerii de presă. Nu insist, fiindcă aveți exemplele pe net. Oricine era în spatele lui, nu avea cum să se numească „un coleg de breaslă”! Deci tura asta dau credit guvernului!

PS: cred că a venit vremea ca și dumneavoastră, publicul, să fiți puțin mai mult responsabil. Când vă luați informația, studiați atent și sursa. Un site neasumat, fără adresă, redacție sau număr de contact nu merită atenție! Citiți-l dacă vreți, dar măcar nu  viralizați informația lui. Ceilalți o vor lua de bună și fix așa se propagă un Fake News! Iar unii fac bani frumoși din asta, prin naivitatea publicului!

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro