‘Inculpatul zilei’: Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu este, la propriu, inculpatul zilei. Fostul premier este inculpat în dosarul de luare de mită instrumentat de DNA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită”, a transmis, luni, DNA.

Este vorba despre mita de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

Tăriceanu neagă tot, evident.

„Tot acest dosar pleacă de la premise false, eronate și aberante – că în perioada în care am condus Guvernul s-au emis HG pentru a favoriza anumite companii. Premierul nu dă așa din pixul lui HG (…) Totul e pe o bază falsă, am cerut timp suplimentar pentru studierea dosarului și voi urma procedurile stabilite în cadrul procesului”, a declarat anterior șeful ALDE.

Comentează pe FACEBOOK