Pneumolog, dspre SARS-CoV-2: Nu e creat de natură

Se vehiculează din ce în ce mai des teoria conform căreia virusul SARS-CoV-2 a fost ‘scăpat’ din laborator. Elena Vlad, medic pneumolog la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, susține că virusul este ‘făcut de o minte’ umană. Această afirmație a fost făcută de medicul român după ce s-a confruntat cu boala Covid-19.

Amintim în acest context că Jamie Metzl, consilier la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că ipoteza cea mai probabilă este cea a scăpării din laborator a SARS-CoV-2.

„Sunt convinsă că un astfel de virus nu este creat de natură. Orice virus care apare într-o zonă a naturii nu are criteriile biologice să supravieţuiască la orice condiţii de temperatură de pe planeta asta. 

Natura nu face astfel de greşeli. Dacă face cumva vreo greşeală şi este un virus care se adaptează la condiţiile climatice a unei zone, virusul nu supravieţuieşte peste tot decât dacă este cumva făcut de o minte sau a scăpat de undeva”, a declarat medicul Elena Vlad.

„Din experienţa de medic şi de pacient, diferenţele între formele de boală rezultă din diferenţa tulpinii pe care o ai. Există mai multe tulpini ale acestui virus, unele cu virulenţă mai mare, iar altele cu virulenţă mai mică. 

În primăvară, virulenţa a fost mai mică decât acum. Virusul care determină acest val doi de infectări în ţara noastră mi se pare că este mult mai agresiv“, a mai zis dr. Elena Vlad la postul online Impact TV, în urmă cu câteva săptămâni.

De asemenea, un alt rol esenţial îl are numărul şi localizarea receptorilor de care se „lipeşte“ noul coronavirus.

„Receptori mulţi la nivelul sferei ORL, dar nu are în plămâni, pacientul nu va face o formă pulmonară. Dacă are aceşti receptori în sfera neurologică, va face o formă neurologică. Se va manifesta prin cefalee, vărsături sau greaţă.“, a mai adăugat medicul.

 

 

Comentează pe FACEBOOK