vineri 21 iunie 2024

Îndrăgostește-te de București!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sunt lucruri, proiecte care vor stârni întotdeauna, dacă nu controverse, cel puțin dispute aprinse între politicieni. Întotdeauna va exista mirajul unui câștig electoral sau doar de imagine, pe termen scurt, cu tot ce decurge din asta.

Sunt însă și unele lucruri, puține la număr și care se întâmplă, impredictibil, când și când, în jurul cărora ar trebui să se coaguleze măcar majorități solide, sau dacă e posibil, chiar consens. Proiecte mari, caracterizate în primul rând prin aceea că nimeni n-ar putea monetiza un eventual eșec.
În această a doua categorie intră și Campionatul European de Fotbal care, în acest an se desfășoară într-o formulă inedită, cu 12 orașe gazdă, printre care și Bucureștiul. Un eveniment cu o magnitudine fără precedent, nu doar pentru România, ci și pentru întreaga Europă, pentru care trudesc, de patru ani, mii de oameni.
Ne despart mai puțin de patru luni de fluierul de start al competiției și pregătirile au intrat, și la București, în linie dreaptă. Alături de Federația Română de Fotbal, și cu sprijinul Comitetului Interministerial, Primăria Capitalei a mobilizat resurse importante pentru a asigura buna desfășurare a celor 4 meciuri care se vor juca la București, precum și a tuturor manifestărilor conexe.
Există precedentul finalei de Europa League, din 2012, tot un eveniment marca UEFA, dar EURO 2020 îl întrece, din toate punctele de vedere, cu cel puțin un ordin de mărime. De aceea, organizarea acestui mega-eveniment a presupus proceduri inedite nu doar pentru noi, ci și pentru o organizație cu o vastă experiență, așa cum este forul fotbalistic european.
Primul lucru pe care l-am înțeles, în momentul în care am preluat, în calitate de Primar General, responsabilitatea acestui contract semnat în mandatul precedent, a fost acela că nu putem reuși cu abordări autohtone de tipul „merge și-așa”. Pentru că pur și simplu nu merge. Ne-am străduit, așadar, să îndeplinim cu rigurozitate standardele UEFA, ceea ce ne va aduce beneficii importante și după ce se va fi terminat EURO 2020.
Vom avea, în afara celor 3 noi stadioane și a conexiunii feroviare cu Aeroportul Otopeni, un stadion (Arena Națională) operaționalizat la cele mai înalte standarde, care va putea găzdui cu succes orice competiție internațională, o infrastructură stradală îmbunătățită vizibil în zonele adiacente stadionului și zonei rezervate fanilor, din Piața Constituției și Bulevardul Unirii. La toate acestea se adaugă un plus semnificativ de experiență pentru toate entitățile angrenate în organizarea evenimentului și în asigurarea mobilității și a ordinii publice.
Nu în ultimul rând, este o excelentă oportunitate pentru a ne promova orașul ca destinație turistică, dat fiind faptul că pentru o lună Bucureștiul va fi în centrul atenției întregului continent, și nu numai, iar miile de suporteri, din țară și străinătate, care vor veni pentru a-și susține echipele favorite, vor avea ocazia să vadă, să experimenteze, lucrurile minunate pe care le avem de oferit. Pentru că Bucureștiul este un oraș cald, vibrant, cu multe, foarte multe locuri frumoase și cu oameni incredibili, de care n-ai cum să nu te îndrăgostești. Trebuie doar să vrei să le vezi… De aceea, campania de promovare pe care o vom derula anul acesta, în special pentru EURO 2020, are drept slogan acest îndemn simplu și sincer: Îndrăgostește-te de București!

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro