vineri 14 iunie 2024

Jocurile de noroc, interzise în 90% din orașele din România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Proiectul de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat de Camera Deputaţilor, marţi, în calitate de for decizional, cu 243 de voturi pentru şi 4 abţineri. Social-democratul Alfred Simonis a declarat în plen că este ”un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

stirea initiala

Industria jocurilor de noroc va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României, a declarat, marți, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. Acesta a anunțat că urmează a se da un vot pe proiectul de lege privind interzicerea păcănelelor în în localităţile sub 15.000 de locuitori şi măreşte amenzile substanţial.

 

Industria jocurilor de noroc va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României 

 

Vot în Camera Deputaţilor pe proiectul de interzicere a păcănelelor în localităţile sub 15.000 de locuitori, care măreşte şi amenzile substanţial.

”Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate, în regim de urgenţă, prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care distruge familii, distruge familii şi care face extrem de de mult rău României.”, a spus Simonis la Parlament, potrivit News.ro.

Preşedintele interimar al Camerei a precizat că în şedinţa de vot final de astăzi, 9 aprilie 2024, vor adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura industria jocurilor de noroc şi vor dispărea păcănelele.

 

Simonis: O lege care închide toate păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori

 

”Este o primă lege, o lege care închide toate păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom adopta şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe. Vrem să vedem şi cum reacţionează industria la prima lege, să vedem cum marii avocaţi plătiţi cu foarte mulţi bani, cu care am tot fost ameninţaţi în ultimele luni de zile, să vedem cum reacţionează la prima lege şi ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care şi ea trebuie reglementată şi restricţionată substanţial.”, a subliniat Simonis.

”Astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză şi să facem un mare bine României.”, a menţionat Alfred Simonis.

”Alte modificări putem accepta dacă sunt de bun augur. Este un prim test, o primă lovitură. În funcţie de cum va reacţiona piaţa, pentru că intrarea în vigoare este în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică până la finalul lunii aprilie. Vom vedea cum va reacţiona industria, pentru că din punctul nostru de vedere, la consecinţele trecute în această lege (..) nu au cum să nu o facă. Vedem şi ne adaptăm pe parcurs”, a mai spus deputatul PSD.

 

CITITI SI: Jocuri de noroc în timpul orelor. Profesoara, absorbită de o discuție online (VIDEO)

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro