luni 17 iunie 2024

Interzicerea Consumului de Carne de Câine într-o Țară cu Tradiții Străvechi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Coreea de Sud își propune să interzică consumul cărnii de câine și să încheie controversele asociate cu acest obicei ancestral, în contextul creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor, conform declarațiilor unui oficial al partidului aflat la guvernare.

Practica tradițională coreeană de a consuma carne de câine a fost criticată la nivel internațional pentru cruzimea sa, iar acasă a generat o opoziție crescândă, în special din partea tinerilor.

Yu Eui-dong, liderul politic al Partidului Puterea Populară aflat la guvernare, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu oficiali guvernamentali și activiști pentru drepturile animalelor, citat de Reuters, că a sosit momentul să rezolvăm conflictele sociale și controversele asociate cu consumul de carne de câine prin adoptarea unei legislații speciale care să pună capăt acestei practici.

Guvernul și partidul de guvernământ intenționează să prezinte un proiect de lege în acest an pentru a institui o interdicție, conform declarațiilor lui Yu. El a adăugat că, având susținerea așteptată bipartisană, proiectul de lege ar trebui să treacă de parlament.

La aceeași întâlnire, ministrul Agriculturii Chung Hwang-keun a afirmat că guvernul va implementa rapid interdicția și va oferi sprijin maxim posibil actorilor din industria cărnii de câine pentru a-și închide afacerile.

Kim Keon Hee, Prima Doamnă, a exprimat public opoziția față de consumul de carne de câine și, împreună cu soțul său, președintele Yoon Suk Yeol, au adoptat câini fără stăpân.

Eforturile anterioare de a interzice consumul cărnii de câine au eșuat din cauza opoziției din partea actorilor implicați în industrie și a preocupărilor legate de mijloacele de trai ale fermierilor și proprietarilor de restaurante.

Propunerea de interdicție va include o perioadă de tranziție de trei ani și sprijin financiar pentru facilitarea retragerii întreprinderilor din această activitate comercială.

Consumul de carne de câine a reprezentat o tradiție îndelungată în peninsula coreeană, fiind privit ca o modalitate de a face față căldurii verii. Cu toate acestea, obiceiul este mult mai puțin răspândit în prezent decât în trecut, în special în Coreea de Sud, deși încă mai este practicat de unii oameni în vârstă și este oferit în anumite restaurante.

Organizațiile pentru drepturile animalelor au salutat perspectivele unei interdicții.

”Un vis devenit realitate pentru noi toţi care am militat atât de greu pentru a pune capăt acestei cruzimi”, a spus Humane Society International într-un comunicat.

Conform datelor oficiale, în prezent există aproximativ 1.150 de ferme de reproducție pentru câini, 34 de abatoare, 219 companii de distribuție și aproximativ 1.600 de restaurante care includ carne de câine în meniul lor.

Conform unui sondaj Gallup Korea realizat anul trecut, 64% dintre respondenți s-au exprimat împotriva consumului de carne de câine. Sondajul a relevat că doar 8% dintre respondenți au consumat carne de câine în ultimul an, în scădere față de 27% în 2015, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro