luni 8 august 2022
spot_img

Ioana Mihăilă îl amenință pe Florin Cîțu

Must read

spot_img

Premierului Florin Cîțu a declarat că dorește o anchetă despre cum s-au făcut pregătirile pentru valul patru al pandemiei.

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că o bucură solicitarea premierului, dar îl avertizează că demersul s-ar putea întoarce împotriva lui, scrie Mediafax.

„Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenția acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare și vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienților care ajung totuși să aibă nevoie de îngrijiri spitalicești, vorbim de pacienții infectați cu Covid”.

Fostul ministru a explicat de ce numărul de paturi pentru bolnavii COVID 19 nu a fost păstrat. În vară numărul acestora a scăzut considerabil.

„Noi am avut pe parcursul verii și zile în care am avut 30 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă. Motiv pentru care noi încă din aprilie am publicat un ordin de ministru prin care am flexibilizat și am acordat spitalelor posibilitatea de a-și ajusta numărul de paturi pentru pacienți Covid și pentru pacienți non-Covid, în funcție de evoluția pandemiei. Așa încât fiecare spital care a cerut la DSP o reducere a numărului de paturi Covid a fost obligat să depună și un plan de reziliență, să arate cum poate să crească înapoi numărul de paturi”, a explicat Ioana Mihăila, la RFI.

În declarația dată marți de premierul Florin Cîţu, acesta suține că dorește să afle de ce nu a fost păstrat intact numărul de paturi pentru bolnavii de COVID 19 și cine este vinovat.

„O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 şi să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ținut cont, cine nu a ținut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a premierul.

În România, în acest moment sunt disponibile 1.024 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro