Iohannis anunță un proiect de reconstrucţie a României

Iohannis anunță un proiect de reconstrucţie a României

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții mediului de afaceri. La finalul întrevederii, el a vorbit despre relansarea economiei după pandemia de COVID-19. Șeful statului spune că se va pune accent pe investiţiile publice în toate tipurile de infrastructură. Accentul va fi pus pe produsele românești, spune Iohannis.

„Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creşterea masivă a investiţiilor publice în toate tipurile de infrastructură. De la cea energetică, la cea de transport şi de sănătate. Vorbim practic de un proiect de reconstrucţie a României. Produsele româneşti de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine şi vom susţine investiţii semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura şi industria alimentară, securitatea energetică, dar şi sanitară”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că va avea loc o redeschidere „graduală” a sectoarelor economice afectate de epidemia cu noul coronavirus. El și-a continuat discursul susținând că autoritățile sunt interesate de sănătatea românilor. A mai precizat că va fi păstrat șomajul tehnic și alte măsuri pentru firme.

 

Comentează pe FACEBOOK