miercuri 28 februarie 2024

Predoiu vrea ‘eliminarea’ lui Tudorel Toader

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că va propune Guvernului eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia. Decizia vine după ce CEDO a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi în procesul cu statul român.

„În urma consultărilor cu prim-ministrul României, ca urmare a implicaţiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României, privind credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor şi respectul regulilor de drept, Ministerul Justiţiei va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneţia solicitarea de a aplica dispoziţiile statutare ale Comisiei în privinţa domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia”, transmite Ministerul Justiției.

Mandatul lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia a fost prelungit în anul 2018.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat marţi la CEDO procesul intentat statului român. Este vorba despre demiterea abuzivă din funcția de procuror șef al DNA.

Totodată, Ludovic Orban susţine că prin decizia CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi CCR s-a compromis. Orban susține necesitatea reanalizării modului în care se compune şi funcţionează CCR.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro