Iohannis, către românii din Diaspora: Nu veniți acasă!

Iohannis, către românii din Diaspora: Nu veniți acasă!

Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj pentru românii din Diaspora. Șeful statului le cere acestora să nu vină acasă de sărbători, pentru a nu răspândi coronavirusul.

Președintele a reamintit și care sunt condițiile la intrarea în țară, ei fiind obligați să intre două săptămâni în carantină.

“Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz.

Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate.

Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a transmis Klaus Iohannis.

Joi, în România au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus – 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa. Numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 277. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK